Mijn favorieten

Wat is een bieden-vanaf-prijs

Steeds en steeds vaker kom je deze constructie tegen: woningen die te koop staan voor een vanaf-prijs. Hoewel toch nog zo’n 90% van de verkopers kiezen voor een traditionele vraagprijs is dit toch een fenomeen wat enorm toeneemt de laatste tijd. Maar waarom wordt er exact via deze constructie een woning aangeboden en wat houdt deze constructie in. En nog belangrijker: Is het iets voor mij?
 
Stel je hebt jarenlang in een fijne woning gewoond. Maar het is nu echt tijd voor de volgende stap: een nieuwe ruimere woning, met een grotere tuin en met een extra slaapkamer. Je huidige woning wordt te koop gezet en je wilt hier toch minimaal € 275.000 voor. Je woning verkeert namelijk in een goede staat, je hebt hier jaren zeer fijn gewoond en je vindt dit bedrag voor je woning het gewoon dubbel en dwars waard. Wat doe je dan? Je hebt in deze 2 opties. Zet je de woning te koop voor € 300.000 in de hoop dat na de biedingen en onderhandelingen er uiteindelijk € 275.000 uit komt of zet je de woning te koop met een vanaf-prijs van € 265.00, zodat je uiteindelijk ook uitkomt op die € 275.000
 
De vanaf-prijs is de minimaal benodigde startprijs die een koper kan vragen. Deze startprijs wordt gebruikt om potentiele kopers te boeien voor je woning en hen zover te triggeren dat ze belangstelling genoeg tonen om je woning te bezoeken. Na aanleiding van deze bezoeken en bij uiteraard bij interesse beginnen de onderhandelingen, deze kan beginnen met de minimale  vanaf-prijs. Kortom: jij bepaalt zelf wat de vanaf-prijs exact zal zijn. Dit is zeker niet de verkoopprijs, zegge het bedrag wat je uiteindelijk voor je woning wilt hebben. Dit ligt immers hoger. Als verkopende partij bepaal je tenslotte of je wel of niet akkoord gaat met een bod. Dit hoeft ook niet eens aan de partij te zijn die de hoogste prijs biedt. Wellicht zijn de ontbindende voorwaarde zoals een snellere overdracht belangrijker voor je.

 
Voordelen van een vanaf-prijs
Wanneer je een vanaf-prijs hanteert loop je als verkoper helemaal geen risico. Jij bent inmiddels degene die bepaalt voor welk bedrag je de woning wilt verkopen. Daarnaast kan het gehele proces rond de verkoop enorm worden verkort met een vanaf-prijs. Dit om de volgende reden. Door deze lagere vanaf-prijs valt je woning op websites zoals Funda in een veel breder zoekprofiel. Dat houdt in dat mensen eerder je woning kunnen vinden en daarmee vergroot je de hoeveelheid bezichtigingen en daarmee het aantal biedingen. Dit leidt dan uiteraard tot een rappere verkoop. Bovendien kan je bij een vanaf-prijs dikwijls een betere uitkomst verwachten dan bij de verkoop van je woning met een traditionele vraagprijs. Kopers die echt verliefd op je woning zijn geworden hebben de neiging om boven elkaar uit te bieden. Zij weten immers niet van elkaar wat er geboden wordt. Daarmee kan de prijs enorm hoger uitvallen
 
Net als in een regulier traditioneel onderhandelingstraject geldt ook in deze voor de koper de mogelijkheid tot voorbehoud van financiering en zijn de wettelijke 3 dagen bedenktijd van toepassing.

 
 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring