Skip to Content

Prins Hendrikstraat 45 Alphen Aan Den Rijn

Verkocht
€ 375.000 k.k.
  • Postcode: 2405 AG
  • Woonoppervlakte: 98 m2
  • Perceeloppervlakte: 155 m2
  • Inhoud: 418 m3
  • Bouwjaar: 1935

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Bieden vanaf €375.000 kk

Jaren 30 HOEKwoning met veel authentieke details en zonnige achtertuin op Zuid West. Deze karakteristieke woning ligt aan de mooie Prins Hendrikstraat nabij de Oude Rijn en beschikt over 4 slaapkamers, een kelder, een bijkeuken en een vrijstaande stenen berging.

SAMENVATTEND
– Top locatie! In statige laan op loopafstand van het centrum.
– Veel authentieke details in dit jaren 30 huis zoals glas in lood
– Zonnige achtertuin
– Lichte sfeervolle woonkamer met brede erker
– Separate stoere keuken met eetkamer
– Bijkeuken
– Kelder met stahoogte (2m04)
– Vrijstaande stenen berging met bar

De INDELING is als volgt

BEGANE GROND:
U bereikt de voordeur van deze hoekwoning via de zijkant van de woning. De voordeur met glas in lood bovenlicht geeft toegang tot een lange mooie entree met een hoogte van maar liefst 2m76 en een toog aan het einde. Op de vloer treft u een authentieke granieten vloer. De entree leidt naar de vaste trap naar boven en naar 2 authentieke deuren die uitkomen in de woonkamer en de keuken. De woonkamer beschikt over een brede erker met glas in lood en in combinatie met nog een zijraam en een hoog plafond is de woonkamer heerlijk licht. Op de vloer treft u een smaakvolle houten vloer en in de hoeken bevinden zich een inbouw hoekkast en een authentieke kachel. De stoere keuken met toegang naar de eetkamer bevindt zich aan de andere zijde van de entree. In deze ruimte heeft u ook de toegangsdeur naar de kelder met een stahoogte van 2m04. De keuken is door de verkoper persoonlijk ontworpen en doet industrieel aan met een unieke mengkraan, betonnen aanrechtblad en keukenkastjes van hout/staal. Hier treft u verder een vaatwasmachine, een losstaande koel/vries combinatie en een 6 pits gasfornuis met afzuigkap. De granieten vloer loopt vanuit de entree door naar de keuken. De eetkamer beschikt over een houten vloer en biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel. Vanuit hier heeft u goed contact met de keuken en dankzij de grote ramen met glas in lood bovenlicht heeft u ook goed zicht op de achtertuin en de Prins Hendrikstraat. Een authentieke deur leidt u verder naar een ruimte met toegangsdeuren naar de toilet ruimte, de achtertuin en de bijkeuken die later is aangebouwd. In deze bijkeuken bevindt zich de CV en wasmachine opstelplaats en verder veel opbergruimte.

Een vaste trap leidt u naar de 1e verdieping voorzien van houtlook laminaat vloer. De overloop brengt u naar 2 slaapkamers en de badkamer. De ouderslaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning en is ruim en heerlijk licht dankzij de grote raampartijen. In een inbouwkast kunt u uw kleding opbergen. Ook de 2e slaapkamer is heerlijk licht en heeft zicht op de achtertuin. De badkamer bevindt zich ook aan de achterzijde van de woning en hier treft u een design radiator, wastafel met meubel en een inloopdouche. Een deur geeft toegang tot een balkon.

Via de vaste steile trap bereikt u de 2e verdieping. De ruime overloop is omgetoverd tot een slaapkamer met dakraam en kiepraam en met voldoende ruimte voor een bed, kledingkast en bureau. Aan het einde van de overloop bevindt zich een deur waarmee u de vierde slaapkamer bereikt met ook hier weer voldoende daglicht en ruimte voor een bed, bureau en opbergruimte.

TUIN
De woning beschikt over een smalle zijtuin en een fijne voor- en achtertuin waarvan de achtertuin is gesitueerd op ZW. Hier kunt u werkelijk de hele dag van de zon genieten. De vrijstaande stenen berging in de achtertuin is ca 2m70 x 5m29 groot en kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken.

Energielabel is aangevraagd. De woning beschikt over dubbel glas (ook glas in lood), en over dak en muurisolatie.

LOCATIE
De woning ligt op korte afstand van het centrum, station en uitvalswegen richting de grote steden. Binnen enkele minuten lopen bereikt u al het stadshart van Alphen aan den Rijn met horeca, winkels en theater. De Prins Hendrikstraat beschikt over meerdere karateristieke woningen en ligt parallel aan de Oude Rijn. Een erg gewilde locatie om te wonen.

Locatie

Neem contact met De Wekker Wonen

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Contactgegevens De Wekker Wonen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bereken eenvoudig de geschatte
waarde van uw huis!

Bereken