Skip to Content

Besparen op je verhuizing

Aangezien een verhuizing behoorlijk in de cijfers kan lopen willen we je hierbij graag enkele tips geven om hierop toch de nodige centjes te besparen.

1. Regel hulp
Als je geld wilt besparen moet je dus zelf gaan verhuizen, logisch. Zorg ervoor dat je genoeg hulp inschakelt en daar bij voorbaat al iets leuks tegen overzet voor al deze hulp. Om rugklachten te voorkomen zullen zwaardere objecten door meerdere personen getild moeten worden. Zoals banken, grote kasten, de wasmachine. Doe dit met 2 of 3 (sterke) personen. Dus een hoop sterke vrienden regelen voor de dag van de verhuizing.

2. Maak gebruik van een verhuisbedrijf op een doordeweekse dag
Hoewel je een behoorlijk deel van je spullen zelf kan verhuizen, lukt dit vaak niet voor alles. Sommige meubels zijn simpelweg te groot en daarvoor heb je een verhuisbedrijf nodig. Bij veel van deze verhuisfirma’s en verhuurdiensten, zo niet alle, zijn de kosten tijdens het weekend hoger dan doordeweeks. Vandaar plan je deze beter in tijdens de week. Velen hanteren een opslag van 20 tot 30% op zaterdag. Op zondag hanteren ze zelfs opslagen tot 100%!

3. Besparen op een verhuisbedrijf door te vergelijken
Een aantal vragen zijn handig om van te voren beantwoord te hebben zodat je van te voren goed kan inventariseren welke werkzaamheden zelf gedaan moeten worden en welke uit te besteden. Om daarna verschillende verhuisbedrijven geheel gratis met elkaar te vergelijken, kan je tot wel 40% besparen op de gehele verhuiskosten. Met behulp van je opgestelde lijstje komt er een geschikt verhuisbedrijf uit die verder kan helpen met de verhuizing

Let hierbij niet enkel op het verschil in prijs. Bekijk ook wat je voor die exacte prijs eigenlijk krijgt en of je dit wel nodig hebt. Uiteindelijk gaat het om een verhuisbedrijf die kan doen waar u naar op zoek bent. Maak een overzicht van alle meubels die je wilt laten verhuizen om deze bij de vergelijking exact te kunnen aangeven. De op maat gemaakte offertes helpen een stuk verder. Niet alleen om een goed overzicht van de kosten te krijgen maar ook in de uiteindelijke keuze voor een bedrijf.

Kijk ook eens naar een meubeltaxi. Die tarieven liggen vaak wat lager dan de meeste verhuisbedrijven.

4. Besparen op je verhuisbusje
Over het algemeen hebben mensen geen verhuisbusje en zullen er dus één moeten huren. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is. Bespaar die paar tientjes hier niet op en neem gewoon een grote bus. Zeker als je ver moet verhuizen. Dan is het sowieso veel voordeliger en een stuk praktischer als je niet continue op en neer moet rijden omdat er niet veel past in de kleinere gehuurde bus.

5. Inpakken en een hoop opruimen (lees: weggooien!)
Zeker niet tot het laatste moment wachten. Ga kritisch door al je spullen en maak een doordachte selectie van wat wel en wat niet te houden. Zoals iedereen heb je in de loop der tijd veel spullen verzameld die je eigenlijk niet meer nodig hebt en daardoor ook niet meer gebruikt. Dit is het moment om deze weg te gooien en/of wellicht op marktplaats te zetten. Hoe minder spullen te verhuizen hoe meer je kan besparen op de kosten van de verhuizing (grootte bus, mankracht, etc.)

6. De verhuisdozen
Er zijn zat winkels om verhuisdozen te kopen en hoewel deze wel makkelijk zijn kosten ze ook de nodige centjes. Vanaf de dag dat je weet te gaan verhuizen kan je al dozen gaan sparen door deze gratis mee te nemen van onder andere de supermarkt. Schakel ook familie en vrienden in om mee te sparen. Je kan ook het personeel hierover aanspreken. Zij zullen je best meehelpen en jij kan weer besparen.

7. Kijk of je in aanmerking komt voor een vergoeding
Het kan goed zijn dat je recht hebt op bepaalde vergoedingen. Zeker gebruik van maken. Denk aan een verhuiskostenvergoeding. Wanneer je moet verhuizen door bijvoorbeeld een nieuwe baan in een andere stad kan je een verhuiskostenvergoeding aanvragen bij je werkgever. Zo’n verhuiskostenvergoeding kan zelfs oplopen tot een bedrag van €7.750,-. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk om een vergoeding van je huurbaas te krijgen, wanneer je bijvoorbeeld gedwongen wordt je huis te verlaten. Een aantal mensen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente. De gemeente geeft vergoedingen aan mensen met een handicap en zal ook tegemoetkomen wanneer je gedwongen moet te verhuizen vanwege stadsrenovatie.

Hier een handige checklist die je kan gebruiken voor je verhuizing

SUCCES MET JE VERHUIZING!

Neem contact met De Wekker Wonen

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Contactgegevens De Wekker Wonen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bereken eenvoudig de geschatte
waarde van uw huis!

Bereken