Skip to Content

De Winterschilder

De Winterschilder

De “R” zit in de maand. Niet alleen een goede periode om eens lekker mosselen te eten, traditiegetrouw wat extra vitamines te slikken maar ook tijd voor de winterschilder.

De winterschilder is een begrip in Nederland. Het bestaat al een jaar of veertig en heeft een naamsbekendheid dicht bij die van de naam “Heineken”.

Veel schildersbedrijven zitten helemaal vol in de zomermaanden, in de winter hebben ze het echter een stuk rustiger. Dit komt vooral doordat het van oudsher niet mogelijk was om kwalitatief goed schilderwerk in de winter aan te brengen.

Nog steeds vindt men dat schilderen in de winter een raar idee is. Dat is dan ook de reden dat schilderen in de wintermaanden nog altijd niet populair is.

Tegenwoordig is het echter door allerlei nieuwe ontwikkelingen ook in de winter mogelijk om goed kwalitatief schilderwerk te leveren. Om ervoor te zorgen dat schilderwerk in de winter aantrekkelijker wordt, hanteert de winterschilder een lager tarief in de wintermaanden. Hiermee zorgen schilders ervoor dat het schilderwerk over het jaar verspreid wordt. Door de korting wordt het schilderen in de wintermaanden aantrekkelijker gemaakt.

Winterschilder binnenwerk

Binnen is een schilder helemaal niet van het weer afhankelijk. Er hoeft geen rekening worden gehouden met de weersverwachtingen

Winterschilder buitenwerk

Veel huiseigenaren denken dus dat schilderen in de winter een slecht idee is. Huiseigenaren hebben vaak zorgen over de koude temperaturen en maken zich voor de rest zorgen over de kwaliteit van het schilderwerk in de winter. Een ervaren schilder kan met behulp van de juiste producten en opgebouwde kennis en ervaring ervoor zorgen dat ook in de wintermaanden goed schilderwerk geleverd kan worden. Er zijn tegenwoordig genoeg verfsoorten op de markt die snel drogen op lage temperaturen. Dit is te danken aan de positieve ontwikkelingen op het gebied van verf.

Kortom:

De voordelen bij het inschakelen van een winterschilder:
De winterschilder geeft altijd korting op werk in de winter (tot wel 30%!!)
De winterschilder is meer flexibel in de planning in tegenstelling tot de zomer
Uw woning is fris en kleurrijk klaar voor de Lente

De nadelen bij het inschakelen van een winterschilder:
Het schilderwerk heeft extra zorg nodig: Tijdens slecht weer – regen, sneeuw of vorst – kan nog altijd geschilderd worden, maar dan moet wel de juiste verf worden gebruikt. De oppervlakte moet onder bepaalde omstandigheden ook nog eens afgeschermd worden.
Buitenschilderwerk is onder extreme omstandigheden niet altijd mogelijk: Als er sprake is van extreem hinderlijk weer is buitenschilderwerk niet altijd mogelijk.

Neem contact met De Wekker Wonen

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Contactgegevens De Wekker Wonen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bereken eenvoudig de geschatte
waarde van uw huis!

Bereken