Mijn favorieten

Taxatie aanvragen

Als je een huis wilt kopen of verkopen, zul je deze moeten laten taxeren. Maar er zijn meer redenen waarvoor je een taxatierapport nodig zou kunnen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • het oversluiten van je hypotheek
  • bij een echtscheiding
  • bij overlijden van een naaste
De Wekker Wonen is aangesloten bij de NWWI en gecertificeerd door NRVT en SCVM.  Dit houdt in dat uw huis snel en vakkundig wordt getaxeerd volgens de richtlijnen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Onze taxatierapporten worden bovendien door alle (NHG) geldverstrekkers geaccepteerd. Dit alles doen wij natuurlijk tegen een scherp en aantrekkelijk tarief.
 
Genoeg reden dus om uw huis te laten taxeren door De Wekker Wonen! U kunt direct contact met ons opnemen via het aanvraagformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Meest gestelde vragen

V: Wat is nu het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?
A: In de makelaardij wordt een waardebepaling van een makelaar op prijs gesteld als u inzicht in de verkoopwaarde van de woning wilt hebben. Wanneer u onze makelaar/taxateur de waarde van uw woning laat bepalen dan krijgt u een goed en onderbouwd (mondeling) advies over de waarde van de woning. De waardebepaling bieden wij gratis aan, inclusief een vrijblijvend verkoopadvies.
Heel wat anders is een taxatierapport. Dit is een op schrift gestelde en goed onderbouwde verklaring van een gecertificeerde makelaar/taxateur over de waarde van een pand. Het rapport vermeldt niet alleen de huidige waarde van een pand maar ook de belangrijkste eigenschappen, de omgevingsfactoren en de bronnen die de taxateur heeft geraadpleegd.
Bij de opname van het pand en bij gemeente, kadaster of in eigen archief heeft de taxateur nog veel meer gegevens gevonden en genoteerd. Tevens heeft hij een waarde berekend, verkochte referentiepanden gezocht of navraag gedaan bij andere instanties. Kortom, uit een veelheid aan gegevens, trekt de makelaar/taxateur tenslotte een conclusie, schrijft die op en ondertekent het rapport. Het maken van een taxatierapport behelst veel meer en is dan ook niet gratis.
 
V: Wat is een NWWI taxatie keurmerk
A: Een aantal jaren geleden is het NWWI opgericht. Het Nederlands Woning Waarde Instituut biedt een keurmerk voor taxatierapporten. Het is waarschijnlijk dat de bank vraagt naar een taxatierapport met het NWWI-keurmerk. U bent dan verplicht een NWWI-taxateur in te schakelen waardoor u verzekerd bent van een goed rapport dat de geldverstrekker zal accepteren.
 
V: Wat is NRVT
A: Het NRVT ( Nederlands Register Voor Taxateurs ) is een branche breed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid. De makelaars en taxateurs worden gecertificeerd door een instelling op basis van de vereisten die SCVM ( Stichting Certificering Voor Makelaars ) heeft vastgesteld. Deze eisen zijn vastgelegd in het een certificatieschema.

In alle gevallen is De Wekker Wonen u graag van dienst. Wij zijn aangesloten bij de NWWI en gecertificeerd door NRVT en SCVM. Wilt u een afspraak maken voor een gratis waardebepaling of een gevalideerd (NWWI) taxatierapport? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring