Mijn favorieten

De NVM Open Huizen Dag

Twee keer per jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats. De eerstvolgende is op zaterdag 1 april 2017 (geen grap). Deze dag kan een hoop opleveren. Onderzoeken tonen aan dat huizen beter verkopen rond de Open Huizen Dag. Niet alle huizen die in de verkoop staan  doen mee aan deze dag. Een huis moet daarvoor worden aangemeld. De makelaar verzorgt een raamposter zodat iedereen direct ziet of een huis wel of niet deelneemt aan deze actie. Tevens wordt de woning aangemeld als deelnemer op Funda.
 
Deze dag heeft voordelen voor zowel de koper als de verkoper. Potentiele  kopers krijgen de kans om zeer laagdrempelig en met een vrijblijvend karakter diverse woningen te bezichtigen. Verkopers krijgen de gelegenheid meerdere gegadigde op één dag te ontvangen (dus maar 1 keer schoonmaken) plus er wordt weer aandacht geschonken voor de woning. Niet iedereen die op de Open Huizen Dag afkomt, heeft serieus belangstelling voor het huis. Er worden ook vaak huizen bekeken uit nieuwsgierigheid. Dit is echter geen bezwaar, want als het huis echt indruk op ze maakt, kunnen het toch potentiële kopers zijn. Dit alles kan leiden tot een grotere kans op verkoop. Het is de bedoeling dat de bewuste verkoper zelf die dag zijn of haar deuren opent van 11.00 tot 15.00 uur en de potentiele kopers rond leidt.
 
De Open Huizen Dag wordt goed onder de aandacht gebracht. TV/radio commercials, internet reclame, social media, de dagbladen en overige activiteiten worden ingezet om deze dag te promoten. Hiernaast doen de meeste makelaars ook actief mee om de Open Huizen Dag en hun woonaanbod onder de aandacht te brengen. Makelaars bepalen over het algemeen zelf welke acties zij ondernemen om de deelnemende woningen extra onder de aandacht te brengen. Zo voegt de ene makelaar alleen de vermelding 'open huis' toe op Funda en onderneemt de ander verschillende publiciteitsacties. Daar kunnen eventueel kosten aan verbonden zijn. De ene keer zitten de kosten verwerkt in de courtage, de andere keer worden ze apart gefactureerd. Er zijn geen prijzen vastgesteld om mee te doen met de Open Huizen Dag. Vraag dus de makelaar naar deze kosten en de mogelijkheden wat betreft deelname aan deze dag.
 
Overigens zijn niet alleen de NVM makelaars maar ook makelaars van overige brancheorganisaties zoals de VBO betrokken bij deze dag.
 
Uit onderzoek blijkt dat bij de huizen die meedoen met de Open Huizen Dag, drie maanden later 27% van deze zijn verkocht. Bij de woningen die niet meedoen met de Open Huizen Dag is dit ongeveer 15%.
 
Op 1 oktober 2016 was de laatst georganiseerde Open Huizen Dag. Bezoekers oriënteerden zich weer massaal op een nieuwe woning. Alle deelnemende huizen bij elkaar kregen zo’n 105.000 bezoeken. Er waren huizen waar de bezoekers echt in de rij moesten staan om binnen te komen. Sommige woningen trokken meer dan 25 kijkers, maar gemiddeld waren het er zo’n 4 per woning. En er waren helaas ook een aantal huizen die geen enkele bezoeker ontvingen.
In totaal deden vandaag zo’n 29.000 huiseigenaren mee aan deze editie
 
Interesse in de eerstvolgende Open Huizen Dag op 1 april 2017? Informeer bij uw makelaar.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring