Skip to Content

Huis verbouwen en verkopen

Huis verbouwen en verkopen kan prima zijn. Wanneer je woning niet verkocht wordt is het wellicht slim om je te onderscheiden in markt. Dit doe je door onder andere je huis te gaan verbouwen.

Het is bijzonder dat veel mensen aan verbouwen denken als hun woning maar niet verkocht wordt. Natuurlijk is verbouwen niet gratis en is het nooit 100% zeker dat je iedere euro hiervoor terugkrijgt. Desniettemin kan toch net die ene aanpassing voor betere foto’s zorgen waardoor er dan ook meer mensen komen kijken. Ook vervul je de wens van zo’n beetje iedere huizenkoper: ze hoeven zelf niet direct te gaan klussen.

Huis verbouwen om het beter te kunnen verkopen kan een goed idee zijn. Het gaat behoorlijk ver als je je woning gaat verbouwen slechts om het beter te verkopen. Toch kan het zeker slim zijn om na te denken over moderniseren. Je hoeft niet perse een hoop geld uit te geven. Als je van meerdere kijkers teruggekoppeld krijgt wat er aan je woning niet goed is kan je zeker overwegen om dat zelf eens onder handen te nemen.

Tips om een woning te verbouwen en te verkopen

  • Neem in je afweging rekening met alle uitgaven;
  • Maak een onvoorziene post die zeker toereikend is;
  • Wanneer je geen technische kennis hebt dan zal je die moeten inhuren (denk aan constructie berekeningen);
  • Regel vaklui. Speciaal als je beschikt over twee linkerhanden;
  • Doe goed marktonderzoek in je buurt;
  • Vraag & luister goed naar advies van andere;
  • Vraag meerdere offertes op en onderhandel over alles;
  • Maak een goede planning en houd rekening met onvoorziene vertragingen.
  • Kijk eens of er mogelijkheden zijn bij de gemeente.

Wanneer je grote verbouwingen gaat uitvoeren zijn dat ook direct forse investeringen waarvan je nooit zeker weet of de nieuwe bewoner dat wel echt zo wil. En daardoor ook niet of hij/zij echt zo veel meer over heeft voor je woning met, bijvoorbeeld, die aanbouw. Als je zwart op wit kan aantonen welke verbouwingen (nog meer) mogelijk zijn plus welke kosten dat met zich meebrengt is dat een pré voor je woning. Je kan hierbij denken aan een dakkapel, een balkon, een aanbouw of zelfs vervangende nieuwbouw.

De meest gangbare kleine verbouwingen

Dubbel glas
Het vervangen van enkelvoudig glas door dubbel glas zorgt voor een veel lagere energierekening en om die reden alleen is dat zeker al een aanrader.

Optimaliseren van kelder en zolder
Niet alleen in het oog springende ruimten als keuken of woonkamer zijn van belang, potentiele kopers kijken óók naar de zolder of kelder. Als deze ruimtes helemaal ‘af’ en ingericht zijn, geeft dat een beter gevoel.

Moderniseren van keuken
Keukens blijven volop aan de mode onderhevig. Een keuken van 5 of 10 jaar oud is geen Unique Selling Point meer. De simpelste keukenverbouwing is het moderniseren van de keukendeurtjes door ze te vervangen, schilderen of wrappen in een neutrale kleur. Maak de kastjes van binnen dan wel goed schoon. Met nieuwe grepen krijgt de keuken een compleet andere look. Ook een aanrechtblad is snel en eenvoudig aan te passen en vergeet dan ook niet om te kijken naar de passendheid van de kraan.

Verbouwing van de badkamer
De badkamer is samen met de keuken en de woonkamervloer veelal de meest uitgevoerde verbouwing door woningverkopers. Denk aan mogelijkheden zoals een nieuwe toilet, nieuwe wastafel, bad verruilen voor een inloopdouche, het vervangen van kranen of het opknappen van tegelwerk. Vergeet ook hier de kranen niet. Als de indeling van de badkamer hetzelfde blijft hoeft het moderniseren van een badkamer niet veel te kosten.

Aanzicht van uw woning
De eerste indruk van de woning bestaat uit de oprit, goed onderhouden kozijnen en de voordeur. Een onkruid vrije oprit en mooi gelakte voordeur doen wonderen. Dit zijn relatieve lage kosten.

Schilderwerk
Om een woning nog mooier & frisser te laten ogen kan er geschilderd moeten worden. Muren en houtwerk zullen er dan piekfijn uitzien. Dit zal een onuitwisbare indruk op de koper maken. Ook deuren kunt u schilderen en deze zullen er met nieuw deurbeslag mooi uitzien. Gebruik altijd neutrale kleuren.

Neem contact met De Wekker Wonen

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Contactgegevens De Wekker Wonen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bereken eenvoudig de geschatte
waarde van uw huis!

Bereken