Skip to Content

Tips tegen inbraak

De vakantie staat voor de deur en je wilt weer lekker even op vakantie om uit te rusten. Voor inbrekers breekt dan echter een drukke periode aan. Zij gaan niet op vakantie sterker nog dit is dé ideale periode om ongestoord in een andere woning rond te neuzen. Tijd om het hen een stuk moeilijker te maken want er wordt toch 240 keer per dag ingebroken! 

Onze 10 tips tegen inbraak

Laat NIET via social media weten dat je weg bent.

Veel mensen maken gebruik van social media, denk aan websites zoals Facebook & Twitter Het is zeker in deze tijd niet verstandig om hierop te vermelden dat u op vakantie bent. Inbrekers zitten immers ook op social media. Mocht je het toch leuk vinden om vanuit je vakantieadres foto’s en berichtjes te versturen, zorg er dan voor dat dit alleen voor genodigden te bekijken en/of leesbaar is.

Verwittig je buren

Laat je buren weten dat je met vakantie ben. Je buren kunnen de woning en de omgeving in de gaten houden. Zo kunnen zij de politie inlichten wanneer ze iets verdachts zien.

De post

Zorg ervoor dat je post niet in al te grote stapels achter de deur blijft liggen of uit de bus blijft hangen. Een losse brievenbus buiten de woning is zelfs minder veilig. Een dief kan makkelijk in deze losse brievenbus spieken en zelfs je post eruit halen. Als de krant van gisteren nog in deze brievenbus zit of een hoeveelheid post uit de brievenbus steekt is het duidelijk dat je weg bent. Laat iemand dagelijks je bus legen en deze in de woning leggen (uiteraard uit het zicht!!). Door een NEE-NEE sticker op je brievenbus plakken krijg je minder post.

Inbraak veilige sloten

Je woning beveiligen is een goede investering en geeft een veilig gevoel, niet alleen tijdens je vakanties. Bij het beveiligen van je woning kan je denken aan gecertificeerde sloten, gecertificeerd hang en sluitwerk, dievenklauwen, anti-inbraakstrips, alarmsysteem en andere beveiligingsmiddelen. Goed gekeurd en gekwalificeerd hang en sluitwerk kost iets meer dan gewoon hang en sluitwerk, maar je leeft er een stuk prettiger bij. De meeste bewoners zijn alerter op de veiligheid van de ramen op de begane grond dan de ramen op de eerste en tweede etage. Het maakt een inbreker weinig uit hoe hij je woning binnenkomt, dus alle ramen en deuren zijn van belang.
Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Een PKVW-erkend bedrijf kan je helpen de woning veiliger te maken.

Zichtbaarheid woning

Hoe beter jouw woning zichtbaar is vanaf de weg, hoe minder de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en laat je gordijnen (overdag in ieder geval) open. Zorg ervoor dat je woning en je voordeur niet verscholen zijn achter een hoge, dichtbegroeide haag. Op die manier is de sociale controle kleiner. Denk eraan om bijvoorbeeld de begroeiing in je voortuin te verminderen, zodat je huis duidelijk zichtbaar is. Dat verhoogt de sociale controle en zal inbrekers een eventuele inbraak ontraden.

Opruimen woning

Laat je woning niet te opgeruimd achter, maar zorg ervoor dat het een bewoonde indruk achterlaat. Leg bijvoorbeeld een magazine op tafel, leg wat speelgoed her en der, etc. Tevens kun je een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan en/of de buren vragen de gordijnen ’s avonds te sluiten en ’s morgens te openen. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn.

Verstop je sleutels

Laat niet je sleutels aan de binnenkant van het slot zitten. Inbrekers kunnen dan gemakkelijk het raampje ernaast inslaan en de deur van binnenuit opendraaien.
Het lijkt heel achterhaald, maar je zal verbaasd zijn hoeveel mensen nog hun sleutel onder de deurmat of een bloempot verstoppen. Kijk uit, inbrekers zijn bekend met deze verstopplaatsen.

Leg kostbare spullen weg.

Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Wanneer er laptops, telefoons, autosleutels  of andere waardevolle spullen te zien zijn is de kans groter dat je slachtoffer van inbrekers wordt. Houd kostbare spullen dus uit het zicht, zodat ze niet vanaf buiten je huis te zien zijn. Berg waardevolle spullen en geld goed op. Het liefst in een kluisje. Mocht je deze niet hebben dan op een andere onlogische plek of misschien een geheime opbergplaats.
Een inbreker doorzoekt bijna altijd de slaapkamers, kledingkasten, nachtkastjes, jaszakken en tassen. Dat is logisch want de meeste mensen bewaren hun sierraden in het nachtkastje en hun geld in de portemonnee in de jas of tas.

GPS

Voorzie je apparaten met GPS van software zodat je de locatie van het apparatuur op kunt sporen. Gebruik bijvoorbeeld voor je iPad, iPhone en Mac. zoek mijn iPhone.

Buitenverlichting & Alarm

Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers zeker af. Alarmsystemen zorgen er ook voor dat dieven afgeschrikt worden. Echter zijn deze niet 100% effectief. Elk alarmsysteem kan gekraakt worden door een inbreker. Net zoals de aanschaf van goede sloten zorgen ze enkel voor een vertraging. Een alarmsysteem is dus een goede manier om je huis te beveiligen, maar het houdt de inbreker niet 100% tegen om in het huis proberen te geraken.

Fijne vakantie!

Neem contact met De Wekker Wonen

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Contactgegevens De Wekker Wonen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bereken eenvoudig de geschatte
waarde van uw huis!

Bereken