Mijn favorieten

Verbouwen om verkoop woning te bespoedigen

Verbouwen voor de verkoop van je woning kan prima zijn. Wanneer je woning niet verkocht wordt is het wellicht slim om je te onderscheiden in markt. Dit doe je door onder andere te gaan verbouwen.

Het is bijzonder dat veel mensen aan verbouwen denken als hun woning maar niet verkocht wordt. Natuurlijk is verbouwen niet gratis en is het nooit 100% zeker dat je iedere euro hiervoor terugkrijgt. Desniettemin kan toch net die ene aanpassing voor betere foto’s zorgen waardoor er dan ook meer mensen komen kijken. Ook vervul je de wens van zo’n beetje iedere huizenkoper: ze hoeven zelf niet direct te gaan klussen.

Het kan zijn dat die nieuwe keuken of badkamer zo perfect verbouwd is dat de potentiele koper direct verliefd op wordt en daarom je woning koopt. Het gaat behoorlijk ver als je je woning gaat verbouwen slechts om het beter te verkopen. Toch kan het zeker slim zijn om hier eens aan te denken. Je hoeft niet perse een hoop geld uit te geven. Als je van meerdere kijkers teruggekoppeld krijgt wat er aan je woning niet goed is kan je zeker overwegen om dat zelf eens onder handen te nemen.
 

Tips om een woning te verbouwen en te verkopen
  • Neem in je afweging rekening met alle uitgaven;
  • Maak een onvoorziene post die zeker toereikend is;
  • Wanneer je geen technische kennis hebt dan zal je die moeten inhuren (denk aan constructie berekeningen);
  • Regel vaklui. Speciaal als je beschikt over twee linkerhanden;
  • Doe goed marktonderzoek in je buurt;
  • Vraag & luister goed naar advies van andere;
  • Vraag meerdere offertes op en onderhandel over alles;
  • Maak een goede planning en houd rekening met onvoorziene vertragingen.
  • Kijk eens of er mogelijkheden zijn bij de gemeente.
 
Wanneer je grote verbouwingen gaat uitvoeren zijn dat ook direct forse investeringen waarvan je nooit zeker weet of de nieuwe bewoner dat wel echt zo wil. En daardoor ook niet of hij/zij echt zo veel meer over heeft voor je woning met, bijvoorbeeld, die aanbouw. Als je zwart op wit kan aantonen welke verbouwingen (nog meer) mogelijk zijn plus welke kosten dat met zich meebrengt is dat een pré voor je woning. Je kan hierbij denken aan een dakkapel, een balkon, een aanbouw of zelfs vervangende nieuwbouw.
 

De meest gangbare verbouwingen
Dubbel glas
Het vervangen van enkelvoudig glas door dubbel glas zorgt voor een veel lagere energierekening en om die reden alleen is dat zeker al een aanrader. 
 
Optimaliseren van kelder en zolder
Niet alleen in het oog springende ruimten als keuken of woonkamer zijn van belang, potentiele kopers kijken óók naar de zolder of kelder. Als deze ruimtes helemaal ‘af’ zijn, geeft dat een beter gevoel. 
 
Nieuwe keuken
Keukens blijven volop aan de mode onderhevig. Een keuken van 5 of 10 jaar oud is geen Unique Selling Point meer. De simpelste keukenverbouwing is het vervangen van bestaande deurtjes door nieuwe deurtjes. Maar wil je zeker zijn vervang dan de gehele keuken door een neutraal model van deze tijd. 
 
Verbouwing van de badkamer
De badkamer is samen met de keuken en de woonkamervloer veelal de meest uitgevoerde verbouwing door woningverkopers. Denk aan aparte wastafels, een rainshower of een douche-wc. Deze zijn in trek bij potentiele kopers. 
 
Aanzicht van uw woning
De eerste indruk van de woning bestaat uit de oprit en de voordeur. Een onkruid vrije oprit en mooi gelakte voordeur doen wonderen. Dit zijn relatieve lage kosten.
 
Houten vloeren
Een mooie nieuwe vloer springt gelijk in het oog. Het leggen is – laten we eerlijk zijn – een rotklus om te doen wanneer je een nieuwe woning betrekt. Kies wel voor een neutrale vloer/kleur. Deze valt over het algemeen bij velen in de smaak. Dit vergroot de kans op succes.
 
Schilderwerk
Om een woning nog mooier & frisser te laten ogen zal er geschilderd moeten worden. Muren en houtwerk dienen er piekfijn uit te zien. Dit zal een onuitwisbare indruk op de koper te maken. 
 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring