Skip to Content

Wat is een bieden vanaf prijs

Steeds vaker kom je deze constructie tegen: woningen die te koop staan voor een bieden vanaf prijs. Waarom wordt er via deze constructie een woning aangeboden en wat houdt deze constructie in. En nog belangrijker: Is het iets voor mij als verkoper van een woning?

Stel je hebt jarenlang in een fijne woning gewoond. Maar het is nu echt tijd voor de volgende stap: een nieuwe ruimere woning, met een grotere tuin en met een extra slaapkamer. Je huidige woning wordt te koop gezet en je wilt hier toch minimaal € 275.000 voor. Je woning verkeert namelijk in een goede staat, je hebt hier jaren zeer fijn gewoond en je vindt dit bedrag voor je woning het gewoon dubbel en dwars waard. Wat doe je dan? Je hebt in deze meerdere opties. Zet je de woning te koop voor € 300.000 in de hoop dat na de biedingen en onderhandelingen er uiteindelijk minimaal € 275.000 uitkomt, zet je de woning te koop voor € 275.000 in de hoop dat na de biedingen en onderhandelingen er uiteindelijk minimaal € 275.000 uitkomt of zet je de woning te koop met een bieden vanaf prijs van € 265.000 in de hoop dat na de biedingen en onderhandelingen er uiteindelijk minimaal € 275.000 uitkomt. Met welke strategie bereik je uiteindelijk de hoogste verkoopprijs? Een verkoopmakelaar kan je adviseren wat de beste prijsstrategie is voor jouw woning.

Wat is de bieden vanaf prijs

De bieden vanaf prijs is de minimaal benodigde startprijs die een koper vraagt. Deze startprijs wordt gebruikt om potentiele kopers te boeien voor je woning en hen zover te triggeren dat ze belangstelling genoeg tonen om je woning te bezoeken. Door de huizenmarkt houdt de koper tegenwoordig al rekening met overbieden dus de bieden vanaf prijs moet niet te hoog worden ingezet zodat kopers niet worden afgeschrikt. Kopers kunnen in de onderhandeling starten met een openingsbod gebaseerd op de bieden vanaf prijs. Hierdoor kom jij als verkoper uiteindelijk uit op de door jou gewenste verkoopprijs.  Bij veel interesse in de woning kan je een bieden vanaf prijs hanteren i.c.m. een open huis en met een deadline. Kopers moeten dan voor een bepaalde tijd hun eindbod doorgeven aan de verkoopmakelaar. Vergeet als verkoper niet dat de bieden vanaf prijs zeker niet de verkoopprijs is, zegge het bedrag wat je uiteindelijk voor je woning gaat krijgen. Dit ligt immers hoger maar hangt af van de wisselende markt. Als verkopende partij bepaal je tenslotte of je wel of niet akkoord gaat met een bod. Dit hoeft ook niet eens aan de partij te zijn die de hoogste prijs biedt. Wellicht zijn de ontbindende voorwaarde zoals een snellere overdracht belangrijker voor je.

Voordelen van een bieden vanaf prijs

Door de lagere bieden vanaf prijs valt je woning op websites zoals Funda in een veel breder zoekprofiel. Dat houdt in dat mensen eerder je woning kunnen vinden en daarmee vergroot je de hoeveelheid bezichtigingen en daarmee het aantal biedingen. Dit kan leiden tot een rappere verkoop. Bovendien kan je bij een bieden vanaf  prijs soms een betere uitkomst verwachten dan bij de traditionele vraagprijs. Kopers die echt verliefd op je woning zijn geworden hebben de neiging om boven elkaar uit te bieden. Zij weten immers niet van elkaar wat er geboden wordt. Daarmee kan de verkoopprijs veel hoger uitvallen

Net als in een regulier traditioneel onderhandelingstraject geldt ook in deze voor de koper de mogelijkheid tot voorbehoud van financiering en zijn de wettelijke 3 dagen bedenktijd van toepassing.

Neem contact met De Wekker Wonen

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Contactgegevens De Wekker Wonen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back to top
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bereken eenvoudig de geschatte
waarde van uw huis!

Bereken